Hvad er kvalitetslegetøj og hvem er personen bag Monito

Legeglæde der holder

Monito er resultatet af min passion for kvalitetslegetøj. Her kan du læse mere om, hvad du kan forvente, når du køber legetøj hos Monito og ikke mindst, hvordan jeg definerer kvalitet i legetøj. 

Nysgerrighed og leg driver børns fysiske, mentale og sociale udvikling. Godt legetøj understøtter børns udvikling ved at udfordre dem motorisk og mentalt og ved at stimulere deres fantasi og nysgerrighed. Derfor sælger Monito legetøj som er sjovt, stimulerende og som holder!  

Holdbarhed er ikke bare kvaliteten af materialerne. Det er også legetøj som børn finder spændende gennem flere udviklingstrin. Det er en fryd for mig, når legetøj inspirerer børnene til at finde på nye lege eller andre måder at bruge det på. Når nogle flotte klodser fra et puslespil bliver brugt til at bygge et slot, eller når de selv finder på regler for at gøre et spil sværere. Så har legetøjet for mig at se en høj legeværdi og dermed legeglæde

Når du køber legetøj hos Monito kan du være sikker på at:

Legetøjet er af høj kvalitet og nøje udvalgt til at underholde, udvikle og stimulere børns fantasi, sanser og motorik
Alt legetøj er fuldstændig sikkert for børnene. Alle produkter er lavet af giftfri materialer, herunder maling, bejse, lak etc. Alle leverandører tester legetøjet efter EU standarder, og alt er som minimum CE mærket.
Jeg handler kun med leverandører som har en social og miljømæssig forsvarlig produktion.
Jeg vil yde dig den bedste kundeservice, ikke bare med hurtig og sikker levering, men også med rådgivning, gaveindpakning, forsendelse direkte til modtager, vedlagte personlige hilsner osv.
Du altid har 30 dages returret
Du får de bedste tilbud, gode råd og nyttig viden om legetøjskøb når du tilmelder dig nyhedsbrevet

For at sikre du får det rigtige og alderssvarende legetøj, gør jeg meget ud af mine tekster og beskrivelser. Er det ikke nok, er du meget velkommen til at ringe på telefon 30 11 44 83 eller sende en e-mail. 

Jeg håber, du nyder shoppen og alle de skønne varer.

Personen bag Monito

Monito ejes og drives af mig, Karen Hjorth Biilmann. Jeg er født i 1974 og har boet det meste af mit liv i Århus, med nogle års afstikkere i New York og Barcelona. Jeg bor nu på Sydfyn med min mand Thomas og vores tre dejlige piger, Laura, Sofie og Ida. Min mand kalder mig ”legetøjsnørd”, selv foretrækker jeg ”legetøjsentusiast” med en særlig passion for solidt trælegetøj.


Da vi fik vores første datter, gik det op for mig, hvor stor forskel der er i kvaliteten på legetøj. Ikke bare i materialer, men også i det pædagogiske formål med legetøjet - eller mangel på samme. Babyer udforsker legetøj ved at putte det i munden, så det betød lige pludseligt noget, at det legetøj jeg gav hende var sikkert og giftfrit.


Monito, Karen

En dåse ananas og jeg var solgt!

Da jeg første gang stiftede bekendtskab med det tyske mærke HABA, var jeg solgt til legetøjsbranchen! Her var legetøj i superlækkert design, top kvalitet, skønne farver og masser af legeglæde. Det første jeg købte var fra HABAs serie af legemad, en dåse med ”ananas” og en dåse med ”te-breve”. Min datter elskede sin nye træmad og har efterhånden fået en god samling. Faktisk var den allerførste ting hun selv sparede sammen til HABAs filtpizza. Selvom mine to ældste piger og deres venner har leget rigtig rigtig meget med legemaden, er den stadig ligeså fin og er gået i arv til lillesøster som nu også er meget aktiv i legekøkkenet og som købmand.

 

Så selvom jeg oprindeligt synes det gode legetøj var dyrt, så har der været så meget god legetid og ikke mindst legeglæde i legetøjet, at det har været det hele værd. Hellere lidt mindre legetøj i god kvalitet end meget som går i stykker.

 

Det er faktisk grundlaget for Monito, at der er legeglæde i legetøjet, og at jeg som forælder har det godt med at give det til mine børn. Herunder hører selvfølgeligt visheden for at legetøjet er sikkert, men også at det er produceret socialt og miljømæssigt forsvarligt. At det også er så lækkert, at jeg gider se på det, når det alligevel ender i stuen, det er bare en bonus.

Legeglæde der aldrig stopper

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta.

Historien om Monito

Monito er spansk og betyder ”lille abe”. Til tider bruges det også om en fræk lille unge. Jeg har altid haft en svaghed for aber, og hver gang jeg har drømt om at åbne en legetøjsbutik, har jeg haft et klart billede af en abe som min trofaste partner.

For mig symboliserer aben nysgerrighed, glæde, mod, frækhed, og så er den bare så umådelig sød at se på – præcis som de søde, nysgerrige og dejlige børn, som ender med at lege med legetøjet.

I sommeren 2007 tog min mand og jeg en beslutning om at melde os ud af ræset som ”stresset børnefamilie” og flyttede til Spanien. Her fik jeg mulighed for at afprøve drømmen om en legetøjsbutik, og fik kontakt til en fantastisk tegner i Barcelona, som tegnede min abe til mig.

Butikken kom aldrig ud over hobbyplan, men da vi kom hjem i 2009 besluttede jeg at afprøve drømmen som selvstændig og startede webshoppen monito.dk.

april 2015 har jeg taget endnu et skridt og åbnet min "drømme legetøjsforretning" i Svendborg, en legetøjsforretning opbygget på børnenes præmisser med plads til leg og en masse lækkert kvalitetslegetøj. Jeg vil glæde mig til at servicere dig på nettet eller i butikken :-)

Jeg håber du vil tage godt imod butikken, al ris og ros modtages med glæde!

Karen Hjorth Biilmann