12 ting du IKKE kan undvære på bilferien

Legetøj til bilferien
Står sommerferien på bilferie? Så kommer jeg her med nogle ting som er rigtig gode at have med på bilferien med børn.
Jeg kan ikke love at du undgår spørgsmålet "Hvornår er vi deeeer?", men måske det kan holde dine børn underholdt i nogle timer.

1. Malebøger, opgavebøger og farveblyanter

Lad dit barn fordybe sig i opgavebøger eller malebøger på turen. Så går tiden forhåbentlig lidt hurtigere.

Djeco har lavet en serie af små spil og opgaver lige til at tage med. De er gode til børn fra 5 år.

Se Djeco mini games og mini logix her

De små bøger fås i mange forskellige varianter. Der er fx "Sænke slagskib", "Sudoku", "Gæt hvem jeg er" og "Find fem fejl". Bøgerne fylder ikke særlig meget i tasken, men gemmer på en masse leg og gode snakke.

2. Klistermærkebøger

Klistermærkebøger med billeder af forskellige miljøer fx bondegården, savannen eller havbunden. Dit barn kan få meget sjov og fordybelse med bøgerne. Klistermærkerne kan tages af og på igen og igen. Dit barn styrker sin fin motorik og evnen til at skabe en god fortælling.

Klistermærkebøger med påklædningsdukker er et sikkert hit til pigerne.

Alle klistermærkerne opbevares i mappen, og er nemme at lege med i bilen, smart!

3. Højtlæsningsbøger og sangbøger

En højtlæsningsbog kan også være en idé når man skal på bilferie, medmindre du som oplæser let bliver køresyg. Så kan I sikkert finde på noget andet sjovt.

4. Lydbøger

Der findes efterhånden en masse streamingtjenester hvor du kan finde gode lydbøger til børn. Lav en liste inden du tager af sted. Så er det bare på med hørebøfferne, så kan der hurtigt gå nogle timer med at lytte.

5. Magnetspil

Der findes mange fine magnetpuslespil og -spil både til små og store børn.

Smart Games har lavet nogle fine magnet rejsespil til større børn. Alle brikkerne i spillene er magnetiske, så de er nemme at holde styr på når man sidder i bilen.

6. Kortspil

Kortspil fylder ikke meget, og der findes et bredt udvalg af forskellige spil. Djeco har lavet en masse fine kortspil. Nogle mere egnet til at spille i bilen end andre.

Uno er altid godt at have med på ferien. Måske kan det være lidt udfordrende at spille i bilen, men det fylder ikke meget i tasken og er derfor nemt at have med på restaurant, i sommerhuset osv.

7. Yndlingsbamsen

Når man skal på tur og ud at opleve en masse nye spændende ting, er det vigtigt at have sin allerbedste ven med.

8. Madkasse fyldt med snacks

Lav en god madpakke og fyld handskerummet op med lækre snacks. Man ved aldrig helt hvornår man finder en god rasteplads eller ender med at holde i køøøø.

9. Drikkedunk

Tag en drikkedunk med på turen. Så kan du hele tiden sørge for at dine børn har adgang til en tår at drikke.

10. Vådservietter, køkkenrulle og skraldeposer

Du kender det sikkert! Ud af det blå er der pludselig dressing eller fedtede små fingre over det hele. Derfor er det godt at være forberedt på madkatastrofer med vådservietter eller køkkenrulle når du er på farten.

11. Hovedpude / nakkestøtte

En hovedpude eller nakkestøtte er en god idé at have med, når man får lyst til at tage et lille hvil..ZzzzZZZzzz.... Et lille tæppe kan også være dejligt at putte med.

12. Sjippetorv, sæbeboble m.m.

Når I gør stop ved rastpladsen er det godt at finde et sted med en legeplads, så børnene kan få brændt noget krudt af inden turen går videre. Hvis I ikke er i nærheden af en legeplads, så pak lidt legetøj som kan give dit barn lidt bevægelse. Det kan fx være sjippetorv, sæbebobler m.m.

 

 

Lege til bilferien

Sangleg

Legen går ud på at man skiftes til at nævne en kategori. Det kan fx være "dyr". Den som først finder en sang hvor der indgår et dyr, har vundet et point. Det kan fx være sangen "Lille Peter edderkop".

I kan også gøre det svært ved at bruge ord i stedet for kategorier.

Gæt en sang

Den gode gamle. Hovedtelefoner på. Syng den sang der bliver afspillet, og de andre gætter hvilke sang synges.

Bilgemme

Man forstiller sig at man gemmer sig et sted i bilen. Man må gerne bruge fantasien, og trylle sig så lille at man kan ligge i handskerummet eller i en bukselomme. De andre kan nu stille "ja" eller "nej" spørgsmål for at gætte, hvor man gemmer sig. 

Rejsekortet

Print et landkort, og tegn ruten ind på kortet. Så kan dit barn følge med i hvor langt I er nået på turen. 

Alternativt kan du lave en liste med de byer I passerer på turen. Når I kører igennem byen, krydser dit barn byen af på listen. Det er samtidig en god måde for dit barn at lære lidt geografi på.

Gæt et dyr

Man skiftes til at tænke på et dyr. De andre skal, ved hjælp af ja og nej spørgsmål, forsøge at gætte det dyr der tænkes på.

Bilbingo

Lav en spilleplade med ting man kan opleve på turen. Det kan fx være en bro, en ko på marken osv. Man kan også lege det med bilmærker eller bilfarver. Det gælder om først at fylde spillepladen og få bingo.

Hvis du har lyst må du meget gerne gemme og printe spillepladen nedenunder 👇🏼

Bilbingo

   

  Er det noget du synes der mangler på listen?
  Del meget gerne ud af dine tips og gode råd i kommentarfeltet 👇🏼

   

   


  Skriv en kommentar

  Obs. kommentarer skal godkendes inden de bliver vist

  Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


  Læs også...

  Se alle
  Example blog post
  Example blog post
  Example blog post