Om Monito

Et univers af legenørder, for legenørder

Hos Monito er vi alle legenørder. 
Man bliver faktisk nødt til at være lidt en nørd for at arbejde i min butik. Som chef stiller jeg store krav til mine medarbejdere, ikke bare til deres viden om legetøjet og tøjet, men i høj grad også til deres personlighed. Det skal nemlig være en oplevelse at handle i Monito.

Uanset hvem du taler med, kan du få rådgivning og hjælp til at vælge det helt rigtige legetøj eller et lækkert sæt tøj til dit barn eller barnebarn. Vi har ikke alle prøvet alt legetøj, for så havde vi ikke tid til at hjælpe dig. Men vi har prøvet det meste og har spillet de fleste spil, enten til vores spilleaftener, sammen med kunderne eller hjemme med vores familier.

I Monito familien har vi tilsammen mange børn og børnebørn og rigtig mange års erfaring med legetøj og børnetøj. Vores mål er, at vi skal levere exceptionel god kundeservice. 

Det betyder for dig: 
Altid personlig betjening, ingen medarbejdere uden indgående kendskab til vores produkter, flot indpakkede gaver, stor fleksibilitet omkring ombytning og returnering.

Monito er din garanti

Små børn udforsker og lærer med alle sanser. Det betyder for os som forældre, at alt legetøj til de små skal tåle at blive puttet i munden og suttet på. Jeg handler kun med leverandører som jeg ved har en social- og
miljømæssig forsvarlig produktion og som går ligeså meget op i kvalitet og legeværdi som jeg.

Alt legetøj er gennemtestet efter gældende dansk lovgivning og som regel også både europæisk og amerikansk. Så du kan være helt tryg, når du køber dit legetøj hos Monito.

Når det gælder børnetøjet handler vi også kun med leverandører, som går ligeså meget op i kvalitet og bæredygtighed som os. Mange af vores leverandører er GOTS certificerede og B Corp virksomheder. Meget af tøjet er således lavet af genbrugsmaterialer og der overproduceres ikke, så cirkulær økonomi og bæredygtighed er ikke blot flotte ord hos vores leverandører.

Alderssvarende legetøj

En af mine store kæpheste er alderssvarende legetøj. Men hvad er det og hvorfor er det lige, at det er vigtigt for dig og dit barn?

Kender du det med, at du har købt noget legetøj som barnet leger med i fem minutter og så ender det i et skab? Det er da super ærgerligt og en skam for både dit barn og din pengepung.

Det legetøj som ender ubrugt i skabet, er som regel ikke alderssvarende til barnet. Med andre ord betyder det, at legetøjet ikke passer til det niveau dit barn befinder sig på - både i forhold til motorisk og mental udvikling.

Aldersmærkningen på legetøj fortæller desværre ikke den fulde sandhed. Der er nemlig forskel på børn. Du skal derfor i gang med at vurdere dit barns udvikling og hvilket legetøj der har den rigtige kombination af udfordring og success oplevelse. Det er vi eksperter i. Vi hjælper dig hellere end gerne, også selvom vi ikke kender dit barn.

Sammen kan vi spore os ind på hvilket legetøj der vil være helt perfekt til dit barn eller barnebarn.

Vi har nørdet børns lege mæssige udvikling i mange år. Du kan købe det lækreste legetøj, men får dit barn det for tidligt i deres udvikling, får han/hun en nederlagsfølelse, og følelsen kan gøre han/hun helt mister lysten til at lege med legetøjet. Er legetøjet ikke udfordrende nok, så er det kun sjovt i få minutter og så ender det i skabet.

Hos Monito vil vi hellere end gerne bruge 10-15-30 minutter med dig i telefonen for at finde frem til det helt rigtige stykke legetøj. Du er også meget velkommen til at skrive en mail til os.

Når det er sagt, så er der dog nogle gode hovedtræk som du kan lade guide dig. Jeg har samlet dem alle i denne lille guide til alderssvarende legetøj. Den er delt op efter alder og under hvert alderstrin finder du et link til en mere uddybende beskrivelse af legetøj for netop dit barn.

Personen bag Monito

Monito ejes og drives af mig, Karen Hjorth Biilmann. Jeg er født i 1974 og har boet det meste af mit liv i Århus, med nogle års afstikkere i New York og Barcelona. Jeg bor nu på Sydfyn med min mand Thomas og vores tre dejlige piger, Laura, Noora og Ida.

Da vi fik vores første datter, gik det op for mig, hvor stor forskel der er i kvaliteten på legetøj. Ikke bare i materialer, men også i det pædagogiske formål med legetøjet - eller mangel på samme. Babyer udforsker legetøj ved at putte det i munden, så det betød lige pludseligt noget, at det legetøj jeg gav hende var sikkert og giftfrit.

En dåse ananas og jeg var solgt!

Da jeg første gang stiftede bekendtskab med det tyske mærke HABA, var jeg solgt til legetøjsbranchen! Her var legetøj i superlækkert design, top kvalitet, skønne farver og masser af legeglæde. Det første jeg købte var fra HABAs serie af legemad, en dåse med ”ananas” og en dåse med ”te-breve”. Min datter elskede sin nye træmad og har efterhånden fået en god samling. Faktisk var den allerførste ting hun selv sparede sammen til HABAs filtpizza. Selvom mine to ældste piger og deres venner har leget rigtig rigtig meget med legemaden, er den stadig ligeså fin og er gået i arv til lillesøster som nu også er meget aktiv i legekøkkenet og som købmand.

Så selvom jeg oprindeligt synes det gode legetøj var dyrt, så har der været så meget god legetid og ikke mindst legeglæde i legetøjet, at det har været det hele værd. Hellere lidt mindre legetøj i god kvalitet end meget som går i stykker.

Det er faktisk grundlaget for Monito, at der er legeglæde i legetøjet, og at jeg som forælder har det godt med at give det til mine børn. Herunder hører selvfølgeligt visheden for at legetøjet er sikkert, men også at det er produceret socialt og miljømæssigt forsvarligt. At det også er så lækkert, at jeg gider se på det, når det alligevel ender i stuen, det er bare en bonus.

Monito, Karen

Historien om Monito

Monito er spansk og betyder ”lille abe”. Til tider bruges det også om en fræk lille unge. Jeg har altid haft en svaghed for aber, og hver gang jeg har drømt om at åbne en legetøjsbutik, har jeg haft et klart billede af en abe som min trofaste partner.

For mig symboliserer aben nysgerrighed, glæde, mod, frækhed, og så er den bare umådelig sød at se på. Præcis som de søde, nysgerrige og dejlige børn, som ender med at lege med legetøjet.

I sommeren 2007 tog min mand og jeg en beslutning om at melde os ud af ræset som ”stresset børnefamilie” og flyttede til Spanien. Her fik jeg mulighed for at afprøve drømmen om en legetøjsbutik, og fik kontakt til en fantastisk tegner i Barcelona, som tegnede min abe til mig.

Butikken kom aldrig ud over hobbyplan, men da vi kom hjem i 2009 besluttede jeg at afprøve drømmen som selvstændig og startede webshoppen monito.dk.

I april 2015 tog jeg endnu et skridt og åbnede min "drømme legetøjsforretning" i Svendborg, en legetøjsforretning opbygget på børnenes præmisser med plads til leg og en masse lækkert kvalitetslegetøj. Siden er butikken flyttet på gå-gaden og blevet en regulær "strøg butik" og der er kommet børnetøj og interiør til det store vareudvalg.

Jeg vil glæde mig til at servicere dig på nettet eller i butikken.

Jeg håber du vil tage godt imod butikken, al ris og ros modtages med glæde!


Karen Hjorth Biilmann